Učiteljica Ivana Lović Štenc na mobilnosti u Barceloni

Učiteljica Ivana Lović Štenc je ovaj tjedan (18.9. – 22.9.) bila na tečaju Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention u Barceloni. Vrijeme je provela u ugodnoj atmosferi s voditeljicom i malom grupom polaznika iz Švedske, Njemačke i Hrvatske. Na samom početku je voditeljica predstavila sebe, program tečaja i znamenitosti Barcelone. U nastavku su međusobno predstavili školu iz koje dolaze, kao i svoj profesionalni rad. Prezentacija naše škole je oduševila polaznike, a domaći bomboni i poznata pralina na kraju rastopili su nepca.

Ostatak tečaja bavili su se ključnim sadržajima, definirali što je konflikt, kako doživljavamo konfliktne situacije i koji su koraci potrebni za rješavanje konfliktnih situacija.

Učili su kako naći zajednički jezik među sukobljenim stranama, kako konflikti mogu nastati iz raznih predrasuda i steteotipa, pokušali se staviti u ‘tuđe cipele’ te radili aktivnosti koje nas otvaraju prema drugima i drugačijima. Provodili su vježbe opuštanja primjenjive i u razredu a one pomažu otpustiti ono što nas možda muči, a otvoriti se za nove mogućnosti, ideje, prihvaćanje različitosti i produktivnu suradnju.