Obavijest o korištenju parkirališnog prostora ustanova

Poštovani roditelji,

u dvorištu DV Trnsko, područni objekt Kajzerica, OŠ Kajzerica i IV. gimnazije, na ulazu i izlazu s parkirališta, postavljene su parkirne rampe.

Cilj postavljanja rampi jest spriječiti zakrčenje parkirališta vozilima koja ne pripadaju roditeljima ili djelatnicima vrtića i škola, što je dosad bio slučaj, zbog čega su, uslijed nedostatka mjesta na parkiralištu, roditelji bili primorani parkirati na glavnoj cesti, travnatim površinama i biciklističkim stazama te se tako stvarala potencijalna opasnost za djecu i učenike. Na navedeni način, tijekom najveće frekvencije vozila, odnosno pri dolasku djece u jutarnjim satima, te odlasku u popodnevnim satima, osigurat će se dovoljno mjesta za automobile roditelja te tako povećavati sigurnost djece pri dolasku i odlasku iz vrtića, odnosno, škola.

Slijedom navedenog, radnim danom ujutro od 7:00 do 9:00 i poslijepodne od 15:00 do 17:00 parkirne rampe bit će podignute kako bi roditelji sigurno mogli dovesti, odnosno odvesti djecu. Izvan navedenog razdoblja parkirne rampe bit će spuštene.

Uporaba mobitela u školi

Učenik samo uz odobrenje odgojno-obrazovnog radnika može koristiti uređaje kojima je moguć pristup mrežnom povezivanju i mrežnim komunikacijama tijekom odgojno–obrazovnog rada, prema Pravilniku o načinu postupanja odgojno–obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima te sukladno Kućnom redu škole i Protokolu OŠ Kajzerica. Za vrijeme nastave zabranjeno je koristiti mobitele i/ili “pametne” satove.