Dani jabuka, dani zdrave hrane 3 – eTwinning projekt u 2.c i 2.d 

Učenici 2.c i 2.d razrednog odjela obilježili su Dan jabuka u sklopu eTwinning projekta Dani jabuka, dani zdrave hrane 3 raznim aktivnostima.

Učenici 2.c razrednog odjela upoznali su važnost jabuka za naše zdravlje, vrste jabuka, životni ciklus jabuka, mudre izreke, proizvode od jabuka itd. Učenici su u grupama istraživali različite sorte jabuka prema izgledu, boji, okusu i broju koštica. Također, stvarali su akrostih i sve što su saznali prikazali su na plakatu. Rješavali su matematički listić tražeći rješenja upisanih na jabukama i bojeći prema zadanim bojama. U sklopu eTwinning projekta U svijetu likovnih umjetnika 6 učenici su se upoznali s umjetnicom Almom Thomas te su oslikali svoje jabuke po uzoru na nju.

Učenici 2.d razrednog odjela upoznali su vrste jabuka te razmišljali koje bi sve proizvode mogli dobiti od jedne jabuke. Pisali su neobične recepte za kolače od jabuka, stvarali su akrostih, izrađivali lutke i izvodili igrokaz o jabuci te su se počastili slatkim pitama od jabuka koje je za njihov razred napravila baka jedne učenice. Bilo im je poučno i zabavno, a sve možete pogledati na fotografijama i videozapisima.

Naše kazališne uratke možete pogledati na poveznicama

https://youtu.be/uAoSwLpUTO0

https://youtu.be/mWRbXAM0l5M

https://youtu.be/tjxweaAlHP0