Koliko je maloljetnička zlouporaba alkohola uvijek aktualna tema, pokazalo se na premijeri edukativnog filma „Razmisli – treba znati stati“ autora Roberta Knjaza. Film je 29. rujna 2014. godine privukao mnogobrojne učenike i učitelje Osnovne škole Kajzerica. Ovaj je edukativni film o opasnostima maloljetničke zlouporabe alkohola prikazan u sklopu nacionalne kampanje „Razmisli – treba znati stati“ Zagrebačke pivovare, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Ova je zajednička inicijativa potaknuta problemima s kojima se suočavaju maloljetnici kada zlouporabljuju alkohol. Cilj je educirati mlade ljude i javnost o ovom, sve većem, društvenom problemu.

Edukativni film „Razmisli – treba znati stati“ zamišljen je kao nastavni materijal za edukaciju u sklopu zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama, a okupio je mnogobrojne stručnjake i poznate osobe poput Enisa Bešlagića i Željka Pervana koji su upozorili na opasnosti koje donosi prekomjerna konzumacija alkohola u maloljetničkoj dobi. Osim Roberta Knjaza, ovu važnu incijativu, svojim dolaskom podržala je i Sanja Urek, pomoćnica ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje i Tina Puhalo Grladinović, voditeljica Korporativnih komunikacija koji su dodatno istaknuli važnost sprečavanja rane i učestale konzumacije alkohola kod maloljetnika.

Učenici i učitelji upoznati su sa zabrinjavajućim podatcima i činjenicama koje su u filmu iznijeli  stručnjaci toga područja. Izdvojen je podatak da se godišnje 400 mladih liječi u bolnicama zbog pretjeranog konzumiranja alkohola, što predstavlja sve veći problem u Hrvatskoj.

Ovim edukacijskim filmom u sklopu kampanje „Razmisli“ s glavnom komunikacijskom porukom Treba znati stati Zagrebačka pivovara želi, zajedno s vrhunskom ekipom stručnjaka i javnih osoba, pridonijeti sprečavanju maloljetničke konzumacije alkohola i upozoriti javnost na ovo društveno neprihvatljivo ponašanje.

Izvor: AZOO

Više o tome pročitajte na linku 24sata (LINK), a galeriju fotografija na mrežnim stranicama PIXELL-a (LINK).