Učenici njemačkog jezika na izletu u Austriji

U subotu, 6. svibnja, učenici sedmih i osmih razreda koji pohađaju izbornu nastavu Njemačkog jezika sa svojim su učiteljicama Irom Rogić Glodić i Petrom Večerin otputovali na izlet u Austriju. Njihovo su odredište bili zabavni park Minimundus i grad Klagenfurt koji se nalaze uz Vrbsko jezero (njem. Wörthersee) na samom jugu Austrije, u pokrajini Koruškoj.

Po dolasku u Austriju učenici su prvo razgledali Minimundus, zabavni park u kojem se nalaze minijaturni modeli poznatih građevina iz cijeloga svijeta. Imali su priliku vidjeti kako uživo izgledaju npr. Kip slobode u New Yorku i Brandenburška vrata u Berlinu umanjeni u omjeru 1:25. Uz pomoć stručnog vodiča naučili su ponešto o povijesti tih građevina i svjetskoj arhitekturi, a pronašli su i dvije građevine koje predstavljaju našu zemlju u Minimundusu: crkvu sv. Marka u Zagrebu i svjetionik Porer koji se nalazi u Istri.

Nakon obilaska parka učenici su se uz pratnju učiteljica i stručnog vodiča uputili u središte grada Klagenfurta u kojem su razgledali staru gradsku jezgru.

Kako su se proveli i što su sve vidjeli možete vidjeti na priloženim fotografijama.