Učenici četvrtih razreda u posjetu kinu

Učenici četvrtih razreda su u okviru medijske kulture i nastave Hrvatskoga jezika protegnuli noge i 11. ožujka 2022. prošetali do kina u kojemu su pogledali dječji film Škola čarobnih životinja (redatelj: Gregor Schnitzler).

Škola čarobnih životinja šarena je i vesela akcijska pustolovina prema istoimenoj knjizi nagrađivane dječje autorice Margit Auer o neobičnoj školi u kojoj djeca dobivaju čarobnu životinju za prijatelja.

Priča prati djevojčicu Idu koja se s majkom morala doseliti u novi grad. Teško joj je u novom razredu i ne uspijeva lako sklopiti prijateljstva pa joj na prvi dan škole pripadne mjesto uz neprihvaćenoga dječaka Bennija. Jednog dana razredna učiteljica upoznaje djecu s Mortimerom Morrisonom koji putuje svijetom tražeći “čarobne životinje”. Svaka od životinja je predodređena da postane srodna duša jednom od učenika. Od svih njih, pridošlica Ida i autsajder Benni prvi su u razredu koji dobiju čarobne prijatelje. Otad Benni uz sebe ima drevnu, mudru kornjaču Henriettu, a Ida ima lukavu lisicu Rabbat.

Osim zanimljivih pustolovina u potrazi za lopovom, kada u školi počnu nestajati razni predmeti, film obiluje i primjerima koji se bave svakodnevnom životnom problematikom (usamljenost, otuđenost, teškoće u učenju, obiteljski problemi, međuljudski odnosi, širenje dezinformacija i sl.), a potiče pozitivne vrijednosti poput: prihvaćanja, prijateljstva, međusobnog pomaganja, izvršavanje školskih obveza i sl.