Učenici 2. razreda sudjelovali u STEAM danu

Razredni odjel 2.a s učiteljicom  Gabrijelom Zagoršćak Peroković obilježio je Međunarodni dan djece.

Naše gošće bile su Savjetnice dječje pravobraniteljice Davorka Osmak Franjić i Maja Flego. U zanimljivoj radionici, učenici su ponovili i naučili nešto novo o dječjim pravima. Zajedničkim trudom napravili su drvo čija je krošnja imala listove ispisane dječjim pravima.

Učenici su pogledali uvodni informativni film o STEAM danu, razgovarali su o različitim tehnologijama i znanostima te se podstili tko su izumitelji. Pogledali su i jedan od crtanih animiranih filmova Baltazar što je bila motivacija za osmišljavanje i crtanje svojih izuma.

Slijedila je radionica Malih inžinjera u kojoj su učenici izrađivali vjetrenjače od „Lego“ dijelova.

U produženom boravku 2. a učionica se nakratko pretvorila u laboratorij.

Najprije su učenici upoznali pojam vulkana, građu vulkana, promatrali fotografije najpoznatijih vulkana, saznali koliko ima aktivnih vulkana te na kojim područjima ih je najviše. Potom su modelirali oblik stošca bez vrha koji je bio zamišljeni vulkan na kojem su izazvali umjetnu reakciju kako bi upoznali pojam erupcije. Na kraju su učenici izradili plakate.

Na ovaj način su potaknuli radoznalost i jačali suradništvo u razrednom odjelu.

Dio ugođaja pogledajte na fotografijama.

2. c

U 2. c imali smo čast ugostiti našu mamu, arheologinju doc.dr.sc. Hana Fajković koja nas je uvela u svijet arheologije. Bilo je zanimljivo i veselo.

Također smo sudjelovali u radionicama Malih inženjera.

A posebno zanimljivo bilo nam je i na stanicama Baltazara.