Štedograd

Štedograd dobio članak u Večernjem listu 

O radu našega Štedograda, izvananstavne aktivnosti Kultura financijske pismenosti, objavljen je članak u dnevnom tisku, odnosno u Večernjem listu. Povodom obilježavanja Svjetskog i europskog novca 2021., svoj smo plan rada predstavili Hrvatskoj udruzi banaka koja ga je ocijenila odličnom ocjenom.  

Kratki komentar stručnog žirija: 
 
Vaš obrazovni program je kvalitetan, inovativan i prilagođen dobnoj skupini kojoj se prenosi znanje. Štednja je odlična tema za učenike osnovnih škola te je svakako važno poticati odgovoran odnos prema novcu od malih nogu, a u Vašem primjeru se to radi uz korištenje raznih kreativnih metoda (“Štedograd“, predavanja vanjskih stručnjaka, sudjelovanje na natječaju UMFO-a, korištenje digitalnih alata, videosadržaji, itd.). Zaključno, program je odličan te vjerujemo da učenici imaju odlične mogućnosti za razvijanje raznih vještina iz financijske pismenosti. 
Vjerujemo da ćete i dalje pratiti naše aktivnosti, a mi ćemo Vas biti slobodni kontaktirati u slučaju da se iskaže i potreba za određenom vrstom suradnje. 
 
S poštovanjem, 
Hrvatska udruga banaka 

Ponosni smo što je nakon ovoga pisma Večernji list uvrstio našu školu i naš program, uz još dvije srednje škole iz Republike Hrvatske, u članak na temu Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina sadašnjice. 

Članak možete pročitati na poveznici 

https://www.vecernji.hr/biznis/financijska-pismenost-sve-prepoznatija-kao-kljucna-zivotna-vjestina-danasnjice-1482432