STEAM dan u četvrtom razredu

STEAM u 4. a

U 4. a  je došao Šimunov tata, gospodin Marijo Vodanović, po zanimanju doktor medicine, koji je učenicima prikazao zanimanje liječnika. Upoznao ih je sa svojom užom specijalnošću – hematologijom. Učenici su mogli vidjeti kako radi koštana srž, krvne stanice, osnovnu podjelu stanica i što te stanice rade, upoznao ih je s krvožilnim sustavom. Sa sobom je u učionicu donio pulsni oksimetar, stetoskop, tlakomjer, kutu, injekcije, šprice… Učenici su pažljivo slušali i gledali, bilo je zanimljivo i puno su toga naučili.

Potom je u razred došla Vihorova mama, gospođa Izvorka Jurić, diplomirana dizajnerica. Ona je održala radionicu „Pakiraonica“ u kojoj su učenici istražili čemu služe paketi, koje vrste pakiranja postoje, što je dizajn, što je ambalaža i što je dizajn ambalaže, što sve dizajner treba uzeti u obzir pri dizajniranju ambalaže… Učenici su pogledali zanimljive primjere pakiranja kod nas i u svijetu, a zatim su kreirali vlastitu ambalažu za mlijeko. Bilo je veselo i korisno.

Tko zna, možda je netko od učenika 4. a upravo na STEAM danu odlučio postati liječnik ili dizajner. Na radionici INA MAZIVA učenici su poslušali zanimljivo predavanje, a zatim izradili plakat.

4.b

U 4.b tata Toni Frankola poučio nas je programiranju. Kako nam je bilo pogledajte na fotografijama.

4.d

Ugođaj za vrijeme STEAM dana u 4.b možete vidjeti na fotografijama.