Razmjena blagdanskih čestitki u 1. c (3 e-Twinning projekta) 

Učenici 1. c razrednog odjela s učiteljicom Ivanom Lović Štenc sudjelovali su u nekoliko razmjena blagdanskih čestitki putem eTwinning projekata. 

Naime, brojni zainteresirani učitelji su nam se odazvali na razmjenu božićnih čestitki pa nam je bilo teško neke odbiti. Odlučili smo se za 3 partnerska razreda koja su se javila prva.  

Među prvima koji su nam se javili bila je Turska pri čemu smo morali iskomunicirati žele li zaista razmjenu božićnih čestitki, obzirom na pripadnost drugoj religijskoj zajednici. Na kraju smo s njima razmijenili novogodišnje čestitke i projekt nazvali New Year Cards. Učiteljica Gülhan Ilhan Çalım iz mjesta Ataşehir sudjelovala je sa svojim razredom koji je imao, baš kao i naš, 22 učenika. Učenici su jedva dočekali primiti prve čestitke! 

Još jedna škola s kojom smo razmijenili čestitke u okviru drugoga projekta Christmas Cards došla je iz Francuske (Bongheat) preko učiteljice Carine Laroche koja je sudjelovala sa svojim razredom od 24 učenika. Razmjena informacija trajala je u jeku svjetskoga nogometnoga prvenstva, međusobno smo se bodrili i čestitali na osvojenim medaljama. Čestitke smo primili zadnji dan nastave, pred same praznike, i svaki učenik je s veseljem odnio čestitku u svoj dom. 

Treća škola s kojom smo pokrenuli projekt Christmas Card Exchange bila je iz Poljske (Olsztyn) preko profesorice engleskoga jezika Kamile Urbanowicz koja je s različitim razrednim odjelima sudjelovala u projektu. Njihove čestitke uljepšale su našu svakodnevicu i razveselile nas nakon praznika. 

 Sva tri projekta su se bazirala na ručno izrađenim čestitkama koje su se tradicionalno slale poštom te je svaki učenik dobio svoju čestitku, tj. ukupno 3 čestitke. Ujedno smo svima poslali i kratku prezentaciju u kojoj smo predstavili školu i grad iz kojega dolazimo. Svi su se veselili suradnji koja će se vrlo moguće nastaviti i tijekom godine s nekom od škola.