Međunarodni natječaj „Ruke su život – oči, misao, glazba i priča“

Dječje ruke hvataju sunce

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Zagreb – München – Vukovar 2021 na temu „Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča“ “ raspisan je krajem listopada za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole (iz Njemačke do 12. razreda). 

Izložba će likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta biti održana u Njemačkoj i Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika, a u suradnji Matice hrvatske za Ruhrsko područje, internetskog portala Hrvatski Glas Berlin, Osnovne škole “D. Domjanić” iz Zagreba, Hrvatske nastave Bavarska iz Münchena i URIDSPP „Vukovarski leptirići“ – Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama iz Vukovara. 

Proglašenje će najboljih likovnih radova biti u Gradskoj galeriji u Iserlohnu do kraja ožujka 2021. godine, a literarnih do kraja travnja 2021. godine.  

Naša škola već ima razloga za ponosno srce. Naš Ivano Rešetar, učenik 5.b razrednoga odjela, napisao je Pjesmu o rukama. Njegovim su stvaralaštvom  organizatori već sada oduševljeni, iako rezultate natječaja još ne znamo. Bez obzira na rezultat, budimo ponosni na našeg Ivančeka. Zašto je i po čemu poseban dječak, možete pročitati na sljedećem linku. 

https://hrvatskiglas-berlin.eu/?p=206244 

 

Ivano, bravo!