Fitnessstudio Deutsch u OŠ Kajzerica

Prošloga je tjedna našu školu posjetila gošća iz Goethe-Instituta Kroatien, kulturne ustanove Savezne Republike Njemačke koja potiče učenje njemačkoga jezika u inozemstvu i njeguje međunarodnu obrazovnu i kulturnu suradnju.

Naša gošća bila je Anđa Andrušić, koordinatorica Goethe-Instituta Kroatien za obrazovnu suradnju i stručnjakinja za rano učenje njemačkoga jezika. Ona je uz podršku naših učiteljica Njemačkoga jezika, Ire Rogić Glodić i Petre Večerin, održala jezične radionice za učenike trećih razreda pod nazivom Fitnessstudio Deutsch.

Cilj radionica bio je uvesti učenike u svijet njemačkoga jezika i kulture uz igru, glumu i pokret metodom Total Physical Response (TPR) tj. usklađivanjem jezika i pokreta.
Na kraju svake radionice naša je gošća organizirala i kratko natjecanje u kojem su učenici mogli pokazati što su usvojili na radionicama, a za njih je pripremila i mala iznenađenja te nagradu.

S obzirom na to da su učenici, ali i njihove učiteljice uživali u programu koji im je pripremio Goethe-Institut dogovorena je i buduća suradnja naših učiteljica Njemačkoga jezika s Institutom na području ranoga učenja njemačkog jezika.

Veselimo se novim radionicama i budućoj suradnji!