Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U listopadu se širom svijeta obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Vrijeme je to kada pokazujemo da je kruh čovjekova potreba, simbol života, izvor životne i duhovne snage, simbol zajedništva jer spaja rad mnogih ratara, mlinara, pekara, naših roditelja koji brinu za nas svojim marljivim trudom i radom.

U našoj smo školi 26. listopada 2023. kratkom priredbom, prinosom darova te blagoslovom zahvalili Bogu na svemu stvorenome.

U jutarnjoj smjeni učenica 4.c razrednog odjela pozdravila je prisutne, a prinos darova i zahvalnu molitvu pripremili su učenici 3.e, a sve su uveličali pjesmom „Tko stvori“ učenici 4.c razrednog odjela.

Drugu su priredbu, u popodnevnoj smjeni, priredili učenici osmih razreda uz učenike 6.d razrednog odjela koji su pjesmom „Zahvali“ uz klavir i gitare proslavili taj dan. Priredbu smo završili pjesmom Dragutina Tadijanovića: Na stolu kruh.

Župnik Krunoslav Kolar uputio je prigodne riječi te blagoslovio kruh i plodove koje su roditelji naših učenika vrijedno pripremili.

U priredbi i blagoslovu sudjelovali su učenici za vrijeme nastavnog sata Vjeronauka te predstavnici svih razrednih odjela koji pohađaju Vjeronauk.

Tijekom velikog odmora svi učenici naše škole zajedno su blagovali donesene darove.