Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježavamo već osam godina u svojoj školi. Od 2014. godine kada smo otvorili školska vrata,
zajedno je s nama kroz njih prošao, s velikim pijetetom, i grad Vukovar. Uz njega je uvijek i ponosna Škabrnja. Ove smo godine izradili časopis pod nazivom Vukovarsko srce OŠ Kajzerica (https://anyflip.com/yoehg/jaqj/) koji svjedoči da je naše obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar i Škabrnju, na 30. godinu obilježavanja i sjećanja, vrijedan spomena i uloženoga truda svih naših učenika i učitelja u proteklih osam godina.

Uz časopis ove je godine snimljena i radijska emisija u kojoj su se našim učenicima obratili učitelji kojima je Vukovar rodni grad ili su s njime tijesno povezani. Radijsku emisiju možete poslušati putem poveznice https://www.youtube.com/watch?v=Oxr2kgglylk&t=15s

Učenici 7.a i 7.c razreda s učiteljicom Stankom Svetličić ove su se godine uključili u dva eTwinning projekta: “GRAD to smo MI!” i “Grad -to ste Vi” -priča o Vukovaru / “The city is you” – a story about Vukovar. Projekt traje do kraja studenog pa ćete učeničke radove  objedinjene moći pogledati po završetku projekata. Također, uključili su se i učenici koji sudjeluju u projektu 101 lice glagoljice izradivši otisak Vodotornja s natpisima na glagoljici.

Veliku zahvalu upućujemo gospodinu Krešimiru Matiću, našem donatoru, koji nam je pomogao da naše vukovarsko srce stoji na pročelju škole.

Također, cijeli je tjedan od 15. do 19. studenoga 2021. bio obilježen sjećanjem na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a stvaralaštvo naših učenika pogledajte u nastavku.