4. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

I ove se godine tri učenice naše škole u sklopu eTwinning projkta 101 lice glagoljice pripremaju za 4. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije koje će se održati od 30. studenoga do 2. prosinca 2022. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

“Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije nacionalno je i međunarodno natjecanje organizirano za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente iz Republike Hrvatske i inozemstva. Natjecanje je oblikovano po pedagoškim i metodičkim standardima, a održava se od 30. 11. do 2. 12. 2022. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.”

Jedno od temeljnih pitanja koje se na natjecanju postavlja jest kako osvajati glagoljicom u novom mileniju.

Naše su učenice osmog razreda Ana Barać, Nuša Matija Maršić i Tena Pejić osmislile prvu slikovnicu o glagoljici za slabovidnu djecu pod nazivom “I Oli glagoljicu voli”.

Cilj slikovnice je slabovidnoj djeci što bolje predočiti ljepotu glagoljice. “I Oli glagoljicu voli” prekrasna je priča o prijateljstvu i glagoljici.

Učenice su provele dvomjesečno istraživanje o tome kako bi knjiga trebala biti napisana te su ispoštovale sva pravila za izradu slikovnice za slabovidnu djecu. Osim samog pisanja i oslikavanja slikovnice s taktilnim elementima dio slikovnice uz pomoć QR kodova pretvara knjigu u interaktivnu priču. Ponosni smo što je u priču uključen i rad našeg učenika 2.d Olivera Blaževića.
Uložile su puno truda i rada u cijeli projekt. U svemu tome podupirala ih je mentorica Stanka Svetličić.

Njihov rad možete pratiti i podržati na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/101liceglagoljice/

https://www.tiktok.com/@101liceglagoljice?lang=en

Više o Milenijskom natjecanju možete saznati na stranici http://milenijsko.efos.hr/#