Pobjednice Milenijskog natjecanja iz kreativne industrije

Zavšilo je i ovogodišnje međunarodno 4. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije u Osijeku.

Djevojčice Ana Barać, Nuša Matija Maršić, Tena Pejić i Leonarda Sršen iz OŠ Kajzerica iz Zagreba osmislile su ovogodišnje idejno rješenje – slikovnicu o glagoljici za slabovidnu djecu pod nazivom “I Oli glagoljicu voli” te su osvojile prvo mjesto. Tri su se učenice natjecale u sklopu eTwinning projekta 101 lice glagoljice čije su članice već treću godinu.

U svojoj su slikovnici obuhvatile čak 6 od 12 sektora kreativne industrije. Njihova je ideja približiti ljepotu glagoljice i uvesti u svijet glagoljice i glagoljaštva svu djecu, a ovaj puta su se posebno usredotočile na slabovidnu djecu. Ovakve slikovnice na hrvatskom tržištu još nema.

Prije same izrade slikovnice učenice su prošle dugi put edukacije i pripreme. Ovdje se zahvaljujemo našoj edukacijskoj rehabilitatorici Mili koja nas je upoznala s Oliverom i omogućila posjet Centru za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek” gdje su djevojčice saznale mnogo toga o radu sa slijepom i slabovidnom djecom. Slikovnica je posvećena dječaku Oliveru koji pohađa drugi razred naše škole, ali je koncipirana na način da bude zanimljiva svakom djetetu.

Iako je natjecanje iza nas i osvojile smo prvo mjesto, naš rad tek sada počinje. Pripremamo se za tiskanje slikovnice i promociju iste.

Ovakav rezultat postigle smo i zato jer smo imale veliku podršku roditelja djevojčica te ravnateljice škole.

Za natjecanje su se pripremale od početka školske godine.

Hvala svima koji su nam bili podrška i pratili nas na društvenim mrežama što možete činiti i dalje na:

Instagramu http://bit.ly/3gIpW4z

TikToku https://bit.ly/3XK47T5

Facebooku http://bit.ly/3XL8NYD

Bilo je lijepo uživo sresti i upoznati se s nekim partnerima iz eTwinning projekta 101 lice glagoljice koji su također sudjelovali. Čestitamo i njima.

Organizacija natjecanja je osmišljena do u najsitnijeg detalja. Organizatori Milenijskog natjecanja su tako topli i srdačni, prijem fantastičan, prostor na fakultetu prekrasan. Zaista je užitak provesti takva lijepa tri dana u Osijeku. Jedva čekamo iduću godinu.