Prometna učilica

U subotu,  1. listopada 2022. započelo je 14. državno natjecanje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa na web portalu Prometna Učilica. 

Ovogodišnje  natjecanje traje do 18.prosinca 2022. i u tom terminu učenici mogu neograničeno pristupiti svim poučnim sadržajima i vježbama. Tijekom prva dva tjedna natjecanja učenici mogu rješavati tri probna ispita, a nakon toga i svaki od devet ispita provjere znanja prema istaknutom rasporedu održavanja na web stranici Prometne Učilice. 

Natjecanje se provodi u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine u okviru preventivno edukativnih programa s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu. Cilj natjecanja je podizanje razine prometne kulture, počevši već od najranije dobi, s kontinuiranim obrazovanjem djece sadržajima primjerenim njihovom uzrastu.  

Natjecati se mogu svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj i pokazati svoje znanje u poznavanju prometa te osvojiti vrijedne nagrade za sebe, svoj razred i školu. Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je prijaviti  se svojim AAI@EduHR korisničkim podacima na web stranicu Prometna Učilica (https://ucilica.skole.hr/), gdje se mogu pronaći detaljne upute o pravilima natjecanja, terminima ispita i nagradama.