Obavijest o rutinskom testiranju Covid-19 – 7. ožujka 2022.

Poštovani roditelji, dragi učenici,

obavještavam vas da će treće rutinsko testiranje učenika biti u ponedjeljak 7. ožujka 2022.

Molim roditelje koji su preuzeli testove da testiranje učenika provedu u ponedjeljak ujutro ili u nedjelju, 6. ožujka 2022., navečer. Daljnja testiranja provode se ponedjeljkom, 14. i  21. ožujka, trima testovima koje su učenici danas dobili.

U slučaju pozitivnog nalaza, potrebno je odmah obavijestiti razrednika dogovorenim kanalima komunikacije. Dalje Škola postupa sukladno uputama i u suradnji s epidemiološkom službom, kao i do sada.

Podsjećam i na sljedeće stavke:

,,Kao od početka pandemije, učenici ne dolaze u Školu ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), već se javljaju izabranom liječniku koji odlučuje o testiranju na covid-19.”

,,Učenici koji su u slučaju kontakta s pozitivnom osobom oslobođeni karantene prema uputama HZJZ-a (upute su objavljene na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Postupanje-s-oboljelima-bliskim-kontaktima-oboljelih-i-prekid-izolacije-i-karantene-ukidanje-samoizolacije-u%C4%8Denika.pdf mogu sudjelovati u rutinskom samotestiranju na dva načina:

– kao i ostali učenici ili

– na način da se samotestiraju u slučaju pozitivnog slučaja u njihovu razrednom odjelu te je preporučljivo da se testiraju i 5 – 7 dana od kontakta s pozitivnom osobom.”

Hvala na suradnji.

ravnateljica Majda Tometić, prof.