NA DAN GRADA ZAGREBA OŠ KAJZERICA DODIJELJENA NAGRADA GRADA ZAGREBA

Na svečanoj dodjeli javnih priznanja u povodu Dana Grada Zagreba i blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata  u srijedu 31. svibnja u Staroj gradskoj vijećnici OŠ Kajzerica dodijeljena je Nagrada Grada Zagreba za 2023. godinu.

Ovo vrijedno javno priznanje ravnateljici su uručili Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević. OŠ Kajzerica jedna je od 25 odgojno-obrazovnih ustanova – škola, domova i učilišta, koje su, “u duhu zajedništva i solidarnosti, ponudilo je svoje prostore i resurse za nastavak odgojno-obrazovnog rada pet osnovnoškolskih i osam srednjoškolskih ustanova oštećenih u potresu u ožujku 2020., za ukupno 6094 učenika i 80 korisnika Učeničkog doma Ante Brune Bušića.
Zajednice u školama domaćinima pokazale su solidarnost i velikodušnost kada je bilo najpotrebnije iako su se i same suočavale s posljedicama potresa. Za vrijeme obnove gotovo sve su škole domaćini morale organizirati nastavu u dvije smjene umjesto u jednoj. Aktivnosti koje su se prije organizirale bez problema sada su morale koordinirati dvije školske zajednice. Sve se ovo događalo u kontekstu pandemije COVID-19 koja je dodatno otežala i koordinaciju škola i izvođenje nastave. Stoga su sve škole od resornog ministarstva zatražile i dobile suglasnost za skraćenje nastavnog sata na 40 minuta, što je nametnulo nove pedagoške i organizacijske izazove koje su sve škole uspješno prebrodile.
Učenici, roditelji, djelatnici i ravnatelji škola uložili su izniman trud, pokazali su solidarnost i spremnost na suradnju i prilagodbu novim uvjetima rada te je s gostujućim školama ostvarena kvalitetna suradnja u organizaciji aktivnosti važnih za održavanje kvalitete učenja i poučavanja te obrazovnog sustava u cjelini.”