Međunarodni likovno-literarni natječaj „Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha“

Pjesma Osmijeh

Međunarodni likovno-literarni natječaj na temu „Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha“ raspisan je u listopadu 2021. godine za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole.

Izložba likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta održat će se u Njemačkoj pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika, a u suradnji Matice hrvatske za Ruhrsko područje, internetskog portala Hrvatski Glas Berlin, OŠ Ljudevit Gaj Zaprešić, OŠ Hinka Juhna Podgorač kod Đakova, OŠ Stipan Vrljić, Sovići Bosna i Hercegovina, te Hrvatskog kulturnog centra Novi Sad.

Proglašenje najboljih likovnih radova bit će u Gradskoj galeriji u Iserlohnu do kraja ožujka 2022. godine, a literarnih do kraja travnja 2022. godine.

Naša škola već ima razloga za ponosno srce. Naš učenik Ivano Rešetar, učenik 6.b razrednoga odjela, pod mentorstvom učiteljice Andree Bosanac napisao je pjesmu Osmijeh. Njegovim su stvaralaštvom  organizatori već sada oduševljeni, iako rezultate natječaja još ne znamo. Bez obzira na rezultat, budimo ponosni na našeg Ivančeka. Zašto je i po čemu poseban dječak, možete pročitati na sljedećem linku: https://hrvatskiglas-berlin.eu/?p=217054

Ivano, bravo!