Hrvatski olimpijski dan

Učenici su OŠ Kajzerica u ponedjeljak 12. rujna 2022. obilježili Hrvatski olimpijski dan.

Hrvatski olimpijski dan (HOD) obilježava se 10. rujna. Toga se dana promiču važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi.

Naši su učenici simbolički nosili bijele majice kao “zastave  prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svake godine, pa tako i ove, ugostili smo i sportske klubove koji su predstavili svoj rad pa su s nama bili Badminton klub Medvedgrad, NK Lokomotiva, Futsal klub Gimka, ŽKK Zagreb, Taekwondo Klub ION, Veslački klub Mladost i Cheerlading klub Zagi.

Posebno smo ponosni što su nas danas posjetili naši bivši učenici koji su postali profesionalni sportaši i novim generacijama ispričali kakav je bio njihov sportski put, a zatim i vodili vježbe razgibavanja.

Stoga koristimo ovu priliku da se zahvalimo Lovri Cigleru (futsal reprezentativcu Hrvtaske), Nikoli Čavlini (mladom reprezentativcu Hrvatske u nogometu), Antoniju Matijeviću (juniorskom reprezentativcu u futsalu) te Ivoni Jakovljević (juniorskoj reprezentativci u košarci).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osim sportskim aktivnostima, učenici 3. a i b u produženom su boravku ovaj dan obilježili likovnom radionicom pod nazivom Volim sport.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenica 8. a razrednog odjela za potrebe nastave Hrvatskog jezika snimila je video u kojem je razgovarala s našim zlatnim olimpijcem Goranom Špremom. Njen intervju možete pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=doXAGY9KqCI

Učenici su 8.c razrednog odjela na satu Hrvatskog jezik istraživali biografije hrvatskih olimpijaca te na temelju istraživanja izradili plakat.