Hrvatski olimpijski dan

Učenici su OŠ Kajzerica u ponedjeljak 12. rujna 2022. obilježili Hrvatski olimpijski dan.

Hrvatski olimpijski dan (HOD) obilježava se 10. rujna. Toga se dana promiču važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi.

Naši su učenici simbolički nosili bijele majice kao “zastave  prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svake godine, pa tako i ove, ugostili smo i sportske klubove koji su predstavili svoj rad pa su s nama bili Badminton klub Medvedgrad, NK Lokomotiva, Futsal klub Gimka, ŽKK Zagreb, Taekwondo Klub ION, Veslački klub Mladost i Cheerlading klub Zagi.

Posebno smo ponosni što su nas danas posjetili naši bivši učenici koji su postali profesionalni sportaši i novim generacijama ispričali kakav je bio njihov sportski put, a zatim i vodili vježbe razgibavanja.

Stoga koristimo ovu priliku da se zahvalimo Lovri Cigleru (futsal reprezentativcu Hrvtaske), Nikoli Čavlini (mladom reprezentativcu Hrvatske u nogometu), Antoniju Matijeviću (juniorskom reprezentativcu u futsalu) te Ivoni Jakovljević (juniorskoj reprezentativci u košarci).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osim sportskim aktivnostima, učenici 3. a i b u produženom su boravku ovaj dan obilježili likovnom radionicom pod nazivom Volim sport.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenica 8. a razrednog odjela za potrebe nastave Hrvatskog jezika snimila je video u kojem je razgovarala s našim zlatnim olimpijcem Goranom Špremom. Njen intervju možete pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=doXAGY9KqCI

Učenici su 8.c razrednog odjela na satu Hrvatskog jezik istraživali biografije hrvatskih olimpijaca te na temelju istraživanja izradili plakat.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje korisničkih usluga te za olakšavanje navigacije našim stranicama.