Glagoljašice na svečanoj dodjeli nagrada u Osijeku

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 25. travnja 2023. započela je deveta po redu Kreativna riznica. Ovogodišnja tema Kreativne riznice je burza kreativnosti.  U auli glagoljice Ekonomskog fakulteta u Osijeku, uz mnoštvo stručnih predavanja i različitih događaja, dodijeljene su i nagrade za prva tri mjesta u sve četiri kategorije Milenijskog natjecanja – glagoljica, mitologija, Put svile i vodik koje se održalo u studenom ove godine.

https://kreativna-riznica.com/program/

Naše su učenice Ana Barać (8.b), Nuša Matija Maršić (8.b) i Tena Pejić (8.c) u kategoriji glagoljica osvojile prvo mjesto.

U utorak im je dodijeljena statua vodik koju su zaslužile svojom kreativnom inovativnom idejom. Učenice su, inspirirane glagoljicom i našim učenikom Oliverom Blaževićem, izradile prototip slikovnice za slabovidnu djecu. Slikovnica govori o ljubavi prema glagoljici i prijateljstvu koje se posredstvom glagoljice rodilo između glavnih likova u priči.

Svoju su ideju učenice realizirale u sklopu eTwinning projekta 101 lice glagoljice.

O njihovoj, ali i svim ostalim kreativnim idejama možete čitati na http://aplikacije.efos.hr/milenijsko2023_dokumenti/4_Milenijske_zvijezde.pdf

One već znaju kako osvajati glagoljicom.

Sretni smo i ponosni što su ove djevojke, kao i ostali članovi 101 lica glagoljice, rasle uz glagoljicu.

Uskoro odlaze u srednju školu.

Nadamo se da će se sjećajući se osnovnoškolskih dana sjetiti i ove čarolije koju su zajedno stvarale.

Bez pomoći njihovih roditelja i podrške škole sve ovo bilo bi teško ostvarivo.

Lijepo je imati ideju, ali do realizacije je dug put. One su ga prošle. Naporno radeći, učeći, stvarajući, maštajući i igrajući se.

Hvala organizatorima Milenijskog natjecanja i Kreativne riznice što su prepoznali trud naših učenika.

Vidimo se i iduće godine.