Rezultat projektne nastave u sklopu Erasmus+

Prošle su školske godine učenici sadašnjeg 4.c i 7.b razreda s razrednicama sudjelovali u Erasmus projektu.

Tema projekta bila je kako prehrana učenika utječe na praćenje nastave i na njihov rad.

Nakon istraživanja, predavanja i zajedničkih radionica, učenici su zaključili da se uzimanjem šećera i ugljikohidrata (kao na primjer krafne, čokoladnog mlijeka, gaziranih i kupovnih sokova, Nutelle i slično) postižu lošiji rezultati te nisu zainteresirani za nastavu.

Kod konzumacije zdravih obroka (kao na primjer sira, žitarica, jogurta, voća i slično) pažnja na nastavi je dugotrajnija i postižu se bolji rezultati.

Kao rezultat projekta, a u suradnji s našim tetama kuharicama i ravnateljem, od ove školske godine uvršten je jedan novi obrok na školski jelovnik. To su zobene pahuljice pomiješane s medom, bananom i jogurtom.

Novi obrok na školskom jelovniku uvršten je od srijede 2. 10. 2024.

Učenici su 4.c i 7.b razreda u sklopu izvannastavne aktivnosti Erasmus Kids, obavijestili naše učenike o novom obroku na školskom jelovniku.

#ErasmusPlus