101 lice glagoljice u humanitarnim radionicama

U utorak, 9. prosinca 2022. godine u OŠ Kajzerica u Zagrebu u sklopu eTwinning projekta 101 lice glagoljice zajedničku večer proveli su glagoljaši iz triju osnovnih škola. Učenici OŠ Kajzerica ugostili su svoje prijatelje iz OŠ Dragutina Domjanića iz Zagreba i iz susjedne OŠ Trnsko.

Povod susretu bila je humanitarna akcija kojoj se naša škola pridružila na inicijativu vjeroučiteljica. Cijeli je mjesec prosinac bio posvećen humanitarnom radu. Naime, škola se priključila Padel klubu gluhih Zagreb “DPZ” koji je pokrenuo humanitarnu akciju za obitelj Krmpotić iz okolice Senja. Riječ je o gluhonijemoj peteročlanoj obitelji koja živi u teškim uvjetima.

Cijeloj akciji odlučili su se priključiti i učenici polaznici izvannastavne aktivnosti 101 lice glagoljice. Pomoć u materijalima koji su nam trebali za rad osiguralo je Društvo prijatelja glagoljice na čemu im i ovim putem zahvaljujemo.

Ideja glagoljaša bila je izrađivati ukrase za predstojeće blagdane u obliku licitarskih srca – tradicionalnog hrvatskog suvenira.

Kako nam je bilo možete pogledati u digitalnoj knjizi na poveznici

https://read.bookcreator.com/ve60tU1aFnDrm3rTfEp1X_EhcIAH_K98oq4XMOLxnlQ/JReagxbvRhWoB3-6OUZ7AQ