Publikacija – Rat kroz oči djeteta – Crtice stručnjaka mentalnog zdravlja za roditelje i druge koji brinu o najranjivijima

S obzirom na aktualna događanja, Grad Zagreb je kroz pružanje konkretnih mjera podrške te osiguravanje pomoći svima onima kojima je pomoć sada nužna i potrebna, objavio priručnik “Rat kroz oči djeteta – Crtice stručnjaka mentalnog zdravlja za roditelje i druge koji brinu o najranjivijima”.

Proteklih godina kao roditelji, stručnjaci i pojedinci bili smo suočeni s nizom teškoća, koje su kontinuirano iscrpljivale naše psihološke resurse. Utjecaj ugroze koju je donijela pandemija i potreba za prilagođavanjem na vezane promjene bio je ojačan velikim brojem potresa, među kojima su najsnažniji ostavili traga na mnogim domovima i dušama.

Svjesni teške pozicije u kojoj su se roditelji i druge osobe koje brinu o djeci još jednom našli u nošenju s novim vijestima o ratnim zbivanjima u Ukrajini, objavljen je kratki priručnik s konkretnim, znanstveno utemeljenim savjetima i smjernicama koji mogu olakšati nošenje s novom krizom. Autori priručnika stručnjaci su mentalnog zdravlja – psiholozi.

Nadamo se da će priručnik barem donekle olakšati nošenje s novonastalim okolnostima te pružiti podršku obiteljima u neizvjesnosti sutrašnjice.

Priručnik “Rat kroz oči djeteta – Crtice stručnjaka mentalnog zdravlja za roditelje i druge koji brinu o najranjivijima” dostupan je za preuzimanje na web portalu mentalnozdravlje.zagreb.hr u rubrici Publikacije.

Također, na web portalu mentalnozdravlje.zagreb.hr mogu se pronaći brojni materijali za pomoć djeci, sebi i okolini, a koji su vrijedni i u radu stručnjaka mentalnog zdravlja u školama. Na portalu su navedeni i dostupni izvori podrške, poput ustanova, udruga i slično.