PROMETNA UČILICA

četvrtak 20. 1. 2022. u 10:00 sati počinje 13. državno natjecanje učenika osnovnih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa na web portalu Prometna Učilica.

Natjecanje se provodi u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine u okviru preventivno edukativnih programa s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu. Cilj natjecanja je podizanje razine prometne kulture, počevši već od najranije dobi, s kontinuiranim obrazovanjem djece sadržajima primjerenim njihovom uzrastu.

Natjecati se mogu svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj i pokazati svoje znanje u poznavanju prometa te osvojiti vrijedne nagrade za sebe, svoj razred i školu. Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je prijaviti  se svojim AAI@EduHR korisničkim podacima na web stranicu Prometna Učilica (https://ucilica.skole.hr/), gdje se mogu pronaći detaljne upute o pravilima natjecanja, terminima ispita i nagradama.