Prometna učilica – državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa

ZAPOČELO JE 12. DRŽAVNO NATJECANJE U POZNAVANJU PROMETNIH PROPISA – PROMETNA UČILICA

I ove školske godine održava se veliko Državno natjecanje osnovnoškolaca u poznavanju prometnih propisa – Prometna Učilica.

Natjecanje se provodi u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. – 2020. godine u okviru područja djelovanja “Promjena ponašanja sudionika u prometu”, u segmentu “Edukacija u području sigurnosti prometa”, s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu. 

Cilj je natjecanja podizanje razine prometne kulture, počevši već od najranije dobi, s kontinuiranim obrazovanjem djece uz pomoć sadržaja primjerenih njihovom uzrastu. 

Natjecati se mogu svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj i pokazati svoje znanje u poznavanju prometa te osvojiti vrijedne nagrade za sebe, svoj razred i školu. Natjecanju je moguće pristupiti web aplikacijom Prometna Učilica (http://ucilica.skole.hr) na koju se učenici prijavljuju svojim AAI@EduHR korisničkim podatcima. Natjecanje je započelo 16. 11. 2020., a traje do 31. 12. 2020.

Na natjecanju se vrednuje sveukupna aktivnost na Prometnoj Učilici te rezultati na ispitima koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova u skladu s pravilima natjecanja.

Za doprinos u promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu te uspjeh u natjecanju najbolji učenici, najbolji razred i najbolje škole osvajaju vrijedne nagrade, diplome i pohvalnice.