Dobro došli u restoran Grimm!

Dobro došli u restoran Grimm! 

Učenici 1. a razrednog odjela imali su priliku biti prvi gosti u restoranu Grimm. Najprije su se upoznali s braćom Grimm te njihovim najpoznatijim bajkama. Razgovarali smo i o čarobnom svijetu bajki te što bajke znače.  

Nakon dobrodošlice i kratkog uvoda učiteljica Ana svakom je učeniku podijelila jelovnik, a pritom ih upitala i što bi popili. Zatim je svakom poslužila sokić za osvježenje.  

Učenici su pažljivo čitali jelovnik te je svatko samostalno izabrao lektiru koju će pročitati kod kuće i prezentirati u školi na kraju mjeseca.  

Nakon što su odlučili što će naručiti, došlo je vrijeme i za kušanje. Ovisno o lektiri koju su odabrali, učenici su dobili i pripadajuće jelo. Prema tome, učenici koju su odabrali Snjeguljicu, dobili su jabuku, učenici koji su odabrali Ivicu i Maricu, dobili su kekse, a rođendanski muffin dobili su oni koji su odabrali Trnoružicu.  

Nakon što smo se dobro najeli i popili, došlo je vrijeme i da se usluga plati. Učenici su dobili svoje izrezane papirnate novce. Učiteljica je svakom učeniku ispisala račun te su učenici samostalno računali koliko točno novca trebaju dati.  

Zatim im je učiteljica objasnila na koji će način prezentirati svoju lektiru – lektiru iz vrećice.  

Na samom kraju, svi su učenici imali priliku kušati i ostale specijalitete neovisno o lektiri koju su odabrali. 🙂