Preporučene epidemiološke mjere u školi

Poštovani učenici i roditelji,

s obzirom na preporučene nove epidemiološke mjere u našemu gradu, obavještavam vas da od 26. listopada učenici od 5. do 8. razreda trebaju nositi zaštitne maske i u učionicama. Do sada smo u učionicama osiguravali propisani razmak od 1,5 m među učenicima, no 2 m ne možemo osigurati radi prostornih uvjeta te brojčanog stanja u razrednim odjelima. Ostale propisane mjere ostaju nepromijenjene, a nova je mjera nužna i neodgodiva.

Također, ljubazno molimo roditelje da djeci osiguraju rezervne zaštitne maske radi higijenskih uvjeta te jer škola više ne može osiguravati rezervne jednokratne maske za “zaboravljive”.

O svim promjenama u razrednim odjelima roditelji će i dalje informacije dobivati od razrednika dogovorenim komunikacijskim kanalima. Molimo vas da i nadalje poštujete Protokol o organizaciji nastave u ovoj školskoj godini, Kućni red škole te ostale propisane dokumente, obavijesti i upute. Sve mjere donose se zbog očuvanja zdravlja i sprječavanja širenja zaraze među učenicima i djelatnicima škole.

U školi je do daljnjega organizirana redovna nastava po A-modelu, a virtualne se učionice koriste samo za rad kombiniranih grupa te kao komunikacijski kanal razrednika i učenika. Rad u virtualnim učionicama uspostavlja se prema potrebi i na određeno vrijeme, o čemu učenici dobiju informacije od razrednika. Informacije o domaćim zadaćama, zadatcima, radu prethodnog dana i slično učenici mogu dobiti u školi od učitelja ili od suučenika, a ne u chatu u virtualnim učionicama od predmetnih učitelja. Ljubazno vas molimo da to poštujete. Mi se veselimo svakom novom radnom danu u školi i nadamo se da ćemo, zajedničkim snagama, poštivanjem dogovorenih mjera i suradnjom ostati u školskim klupama.

Hvala na razumijevanju i suradnji.

ravnateljica Majda Tometić, prof.