Pismo na kraju nastavne godine

Drage učenice i učenici, učiteljice i učitelji, poštovani roditelji i prijatelji škole,

još je jedna nastavna godina za nama, još jedna posebno zahtjevna, neobična i sigurno drukčija godina od svih prethodnih. Godina koja je pred sve nas postavila nove izazove, nove prepreke, nove nedoumice i učila nas strpljivosti, razumijevanju i prilagođavanju. Nekada je išlo lako i veselo, a nekada je bilo i suza, otpora i ljutnje. Sve je to, naposljetku, dio odrastanja, rasta i života. I iz svega smo nešto naučili i izašli bolji i jači.

Želim čestitati svima na uspjesima –

Velike čestitke našima najmlađima, popularnim prvašićima koji su svoju prvu godinu u školskim klupama preplivali uspješno i sada s ponosom mogu reći da su već veliki. Izazovi u pandemijskoj godini dodatno su otežali bezbrižnost u klupama, ali su pomogli bržem sazrijevanju. Bravo, prvašići!

Najiskrenije čestitke našim velikim osmašima koji su došli do točke svoga odrastanja kad moraju zatvoriti vrata svoje osnovne škole. Najljepše u našem poslu je vidjeti vas velike, poodrasle i pune života. Nadamo se da smo vam usadili znanje i vještine koje će vas uspješno voditi dalje te da smo vas naučili važnim životnim vrijednostima zbog kojih ćete s ponosom reći tko su bili vaši učitelji od prvog do osmog razreda i kojoj školici ćete uvijek, na neki način, pripadati. Želim vam zahvaliti na lijepim uspomenama koje nam ostavljate u sjećanje i poželjeti da svoje školovanje nastavite tamo gdje želite i planirate. Sretno, osmaši!

Čestitke i svim drugim učenicima koje, zajedno s nama, čekaju novi zadatci, izazovi i školske obveze i veselja. Već smo zajedno započeli stvarati planove za sljedeću školsku godinu i sigurna sam da će biti zanimljiva i bogata, no prije toga – želim vam da se dobro odmorite, da provedete ljetno vrijeme sa svojim obiteljima i prijateljima i nakratko “zaboravite” na školske obveze. Vidimo se najesen!

Veće i najveće čestitke učiteljicama i učiteljima na predanosti svom učiteljskom pozivu, na nesebičnom dijeljenju znanja svojim učenicima, poticanju na više i bolje, a posebno na suradnji, trudu i želji da u sve svoje postupke i rad usadite ljubav i vrijednosti koje su nužne na učeničkom putu do svih životnih spoznaja, a znamo koliko su međusobno različite. Posebne čestitke svim članicama stručne službe koje su u ovoj zahtjevnoj školskoj godini uspjele s učenicima napraviti velike pomake i korake, a s učiteljima nastavile dijeliti podršku i poticaje. Hvala vam!

Zahvaljujem i roditeljima na suradnji, podršci i tome što ste tihi korektiv koji razumije i prepoznaje. Suradnja je temelj i hvala vam što se trudite!

U školi ima još tisuću malih “nevidljivih” kotačića bez kojih ne bismo bili što jesmo i stoga – hvala, vidimo vas i znamo!

I za kraj, dragi naši učenici – odmorite se, nabacite osmijeh i vratite se u rujnu željni novih znanja, prijateljstava i školskih doživljaja. Mi ćemo vas željno čekati!

Vaša ravnateljica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje korisničkih usluga te za olakšavanje navigacije našim stranicama.