PISMO SVIM NAŠIM UČENICIMA

Dragi učenici OŠ Kajzerica,

današnji se posljednji dan nastave u ovoj po svemu posebnoj nastavnoj godini privodi kraju. Želim vam svima reći zašto ste posebni i zašto je današnji dan važan.

Jednoga dana, kada budete veliki i kad vas budu mučile neke sada daleke brige, sjećat ćete se da se jednom davno, dok ste bili učenici osnovne škole, dogodila jedna čudna godina koja je naoko sve zaustavila. Zaustavila je jutarnje gužve u predvorju škole, svađe oko obroka u školskoj blagovaonici, prve ljubavi, prijateljstva i igre, učenje u školskim klupama. Zaustavila je one dane kad se razred složi da će malo “nervirati” svoju učiteljicu, “žicati” odgodu ispita, gurnuti u prvi plan razrednog pričljivca koji će zapričati učitelja pa će on zaboraviti da je rekao da će danas pitati...

Više...

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Dragi osmaši i poštovani roditelji,

na poveznici na Odluku o upisima u srednju školu u školskoj godini 2020./2021. možete pročitati sve važne informacije o ovogodišnjim upisima.

Ove godine propisana je mogućnost dostave prijavnica za upis, upisnica u srednju školu, kao i dokumenata o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, osobno ili elektroničkim putem.

Obveza je srednjoškolske ustanove na svim vidljivim i dostupnim mjestima obavijestiti učenike i roditelje/skrbnike o e-adresama na koje mogu slati dokumentaciju.

Isto tako, prilikom dostavljanja dokumentacije elektroničkim putem učenik ili roditelj/skrbnik može se izjasniti i o izbornim predmetima te odabiru stranog jezika, kao i o svim posebnostima koje su u školi važne za organizaciju nastave u sljedećoj školskoj godini...

Više...

Lektira na daljinu

Učenici 1. b razreda vrijedno su radili tijekom nastave na daljinu.
Potaknuti književnim djelima pisali su, crtali, glumili, plesali…
Pogledajte njihove radove!

Više...

PRIJATELJ ZA 5 ILI KAKO BITI PRIJATELJ

Učenici dodatne nastave 1. c razrednog odjela, s učiteljicom Vanessom, tijekom školske godine 2019./2020. odradili su projekt pod nazivom Prijatelj za 5 ili Kako biti prijatelj.

Naša je priča o prijateljstvu započela onoga dana kada smo ušli kroz vrata naše učionice i postali učenici prvog razreda. Naše prvo razredno pravilo glasi: budi prijatelj. Željeli smo provjeriti znaju li učenici našeg razreda što znači biti prijatelj. Na anketnim listićima uočavali smo osobine pravih prijatelja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uskoro je u naš razred došla nova učenica. Sve ono što smo do tada naučili o prijateljstvu, trebali smo primijeniti. Ali pogled na hodnik naše škole pokazivao je ponašanje učenika koje nije bilo dovoljno prijateljsko. Proveli smo istraživanje...

Više...

Kviz o školi 

Rješavajući kviz o školi, koji je imao 39 pitanja, mogli ste spoznati koliko poznajete svoju školu, primjećujete li stvari koje vas svakodnevno okružuju i koje svakodnevno viđate u školi, znate li za sve uspjehe i događaje kojima se ponosi naša škola. I dalje pratite život škole jer ćemo kviz natjecanje organizirati i iduće godine.   

Najuspješniji natjecatelji 

Mjesto 

Ime i prezime 

Broj točnih odgovora 

1. 

Karlo Brčić 

33 

2. 

Daria Domijan 

32 

3. 

Nikolina Požega 

30 

4. 

Nikolina Sarić 

Lana Sarić 

Maša Heteši 

Dora Medaković 

28 

5. 

Zara Matijević 

Ana Gagro 

Mislav Svetina 

Tena Pejić 

Vito Bilušić 

27 

 

 

Više...

Rezultati literarnog i likovnog natječaja povodom obilježavanja Dana škole

Povodom obilježavanja Dana škole raspisali smo natječaj za najuspješniji literarni i likovni rad. Tema je ove godine bila Prijateljstvo. Odluka je, članica za izbor najboljih radova, bila kategoriju literarnih radova od 1. do 4. razreda podijeliti u dvije kategorije, i to najbolji radovi u kategoriji 1. i 2. razreda, odnosno u kategoriji 3. i 4. razreda. U kategoriji literarnih radova od 5. do 8. razreda odabrana su tri najbolja rada.  Također, birala su se i tri najuspješnija likovna rada  učenika od 1. do 4. razreda te učenika od 5. do 8. razreda. Zbog pristiglih radova u 3D obliku dodijeljene su i posebne tri nagrade za novu kategoriju, 3D radovi. Radovi su predani i procjenjivani pod zaporkama...

Više...

NASTAVAK HIPPO-NATJECANJA IZ ENGLESKOGA JEZIKA

Hippo odbor odlučio je održati polufinale HIPPO 2020 online putem, preko i pod kontrolom Zoom aplikacije.

Kako bi natjecanje ipak bilo provedeno do kraja i da se natjecateljima omogući da kroz daljnje natjecanje pokažu svoj uloženi trud i znanje, a u skladu s preporukama i naputcima Svjetske zdravstvene organizacije, polufinalisti će ispite raditi od kuće i bit će obvezni imati uključen Zoom tijekom rada (sve mjere sigurnosti su pri tome poduzete).

Hippo Semi-final 2020 održat će se 28. 5. 2020. u 16h.

Primjer ispita možete pogledati na sljedećoj stranici: 

http://www.hippo-competition.org/2020/semilittle.htm.

 

Za polufinalne ispite možete vježbati na stranici:

HIPPO – PAST PAPERS  (http://www.hippo-olympiad.org/eng/practice.html)

 

Poveznicu za online ispit i Zoom uči...

Više...

OBAVIJEST O TESTIRANJIMA BUDUĆIH PRVAŠIĆA – 20.svibnja 2020.

Poštovani roditelji budućih prvašića naše škole,

obavještavamo vas da od danas možete započeti s prijavama za testiranja učenika za upis u prvi razred. Prijave za testiranje provode se kroz aplikaciju Terminko.

U aplikaciji možete odabrati ponuđeni termin koji vam odgovara. U aplikaciji će vam se pokazati i upute za liječničko testiranje kod školske liječnice. Napominjemo da se termini kod liječnice upisuju i biraju neovisno o testiranju u školi.

Testiranja ćemo provoditi u prostoru ulaza u školsku dvoranu, kako bismo osigurali sve sigurnosne preporuke HZJZ i drugih nadležnih ustanova. Molimo vas da s djetetom dođe samo jedan roditelj te u zatvorenom prostoru koristi zaštitnu masku.

Sve daljnje pojedinosti objavljene su i na aplikaciji Terminko.

Hvala na razumijeva...

Više...

VIRTUALNI DAN ŠKOLE – OBAVIJEST

Dragi naši učenici,

približava nam se kraj svibnja, a svima nam je poznato da smo zadnji tjedan ovoga proljetnog mjeseca obilježavali Dan škole.

Većina uobičajenih aktivnosti kojima smo se bavili kako bismo proslavili rođendan naše školice, morat će pričekati neka sigurnija vremena. To ne znači da nećemo razveseliti školu za njen dan! U daljnjem tekstu ćete pronaći tri aktivnosti u kojima možete sudjelovati. Uz svaku se aktivnost nalaze i upute za način provedbe i sudjelovanja. Za sve se informacije možete obratiti vašim učiteljima. Samo hrabro naprijed! Već ćemo idući rođendan opet slaviti u prostoru naše škole, zajedno pjevati, plesti i veseliti se.

  1. Likovno-literarni natječaj Prijateljstvo (1. – 8. razred)

Povodom obilježavanja šestoga rođendana naše š...

Više...

Prvašići u virtualnom svijetu

Tko je prošloga proljeća mogao pomisliti kako će se naši prvašići, uz sve što inače proživljavaju u prvoj godini osnovnoškolskog obrazovanja, morati priviknuti na virtualnu učionicu? Vjerojatno nitko! No, kako god neočekivano bilo, naši prvašići su se, uz pomoć svojih učiteljica i hrabrih roditelja, odlično snašli! Čitaju, pišu, slušaju, gledaju, snimaju, istražuju… Nema im kraja! Tako su učenici 1. b i 1. c, pod vodstvom učiteljice Kristine Milaj i uz pomoć roditelja, sudjelovali u prvom „virtualnom“ projektu utemeljenom na Svjetskom danu šuma, projektu „Dišem i živim“. Svjetski dan šuma ove je godine nosio temu „Šume i bioraznolikost“. Učenici su u projektu planirali, istraživali, pisali, crtali, glumili i, najvažnije od svega, učili voljeti šumu...

Više...