ŠKOLSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA održano je 11. veljače 2020.

Rezultati natjecanja
7. razred 8. razred

00411ALLMIGHTG – 65/80 

77777SEDAM – 56/80 

12345JAZAVAC – 47/80 

01086KAJZA – 34/80 

67891KNJIGA – 52/80 

10250JAGODA – 49/80   

19831VJEVERICA – 48/80 

05059ŠKOLA – 48/80 

55555TRAKTOR – 45/80  

 

 

Više...

LiDraNo 2019./2020.

Na ovogodišnju općinsku smotru LiDraNo poslano je 13 literarnih radova, 5 novinarskih radova, dva pojedinačna scenska nastupa i dvije dramsko-scenske igre. 

Za županijsku smotru predloženi su sljedeći radovi:  

  • izvješće – Štedograd-mali grad financija – Andrija Govorčinović, 6.a razred (mentorica Andrea Bosanac) 
  • vijest – Dan zelene škole – Marija Alegra Šarić, 6.b razred (mentorica Matea Balen Šimić) 
  • intervju – Kako je Edin Osmić postao Edo Maajka – Niko Radović Jozić, 7. razred (mentorica Matea Balen Šimić) 
  • literarni rad – Kraljica jeseni, 5.c Marija Jakić (mentorica Stanka Svetličić)   
  • dramsko-scenska igra – Volim te (Mladen Kušec) – učenici 3.a razreda (mentorica Gabrijela Zagoršćak Peroković) 
  • dramsko-scenska igra – Drvo im...
Više...

Obavijest za roditelje, učitelje i učenike

Preporuke Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ za zdravstvene voditelje dječjih vrtića i škole na području grada  Zagreba

Nastavno na općenite zdravstvene preporuke, a s obzirom da su djeca jedna od osjetljivijih skupina građana, želimo naglasiti da nije zabranjen boravak na otvorenom prostoru. Zbog prekoračenih vrijednosti lebdećih čestica, koje su uobičajene za ovo doba godine, date su preventivne preporuke za smanjenje eventualnih rizika po zdravlje. Preporučuje se izbjegavanje dugotrajnijeg boravka na otvorenom.

Zdravstvene preventivne preporuke izdaju se i u slučajevima povišenih vrijednosti UV indeksa, niskih i visokih temperatura zraka, nepovoljnih biometeoroloških prilika te povišenih koncentracija alergene peludi u zraku u svrhu informiranja...

Više...

KAKO POMOĆI PTICAMA ZIMI?

Bliži nam se zima, a s njom i prvi snijegVrstama ptica koje 

ne sele u toplije krajeve (ptice stanarice), zimsko razdoblje iznimno je teško zbog nedostatka hrane. 

Jedan od načina na koji im možemo pomoći tijekom duge zime,

jest postavljanje hranilica. 

 

 

 

Učenici 6. razreda postavili su hranilice i kućice za ptice koje su sami izradili u okolišu naše škole. 

Hranilice i kućice za ptice izradili su od otpadnog materijala, napunili ih sjemenkama te ih postavili na stabla oko škole 

 

Ukoliko i Vi želite napraviti hranilicu ili kućicu za ptice, na internetu možete pronaći  pregršt ideja Lako ih možete sami napraviti od materijala koje ste

već odlučili baciti 

 

 

Otpad nije smeće, zatoreciklirajte!

 

https://www.youtube...

Više...

Sveti Nikola prošetao našom školom

Sveti Nikola je u petak, 6. prosinca posjetio našu školu i razveselio sve učenike i djelatnike. Sa svojim je anđelom i pomagačem učenicima svih razrednih odjela podijelio bombone i ispričao pričicu. Sveti Nikola je s veseljem dočekan u svakoj učionici te je dopustio da ga fotografiramo na hodniku škole, zajedno s njegovim anđelom i pomagačem, za uspomenu. 

Više...

LIKOVNI NATJEČAJ „VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI“

Učenici naše škole sudjelovali su na ovogodišnjem likovnom natječaju „Velikani hrvatske prošlosti“. Zadatak je bio vizualizirati lik naše poznate književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke te ga prenijeti na papir u obliku portreta. Učenici su s mentoricama dobro proučili rad i djelo poznate književnice i primili se posla. 

Učenice Sara Gulin iz 3.a razrednoga odjela, pod mentorstvom učiteljice Gabrijele Zagoršćak Peroković, i Franka Kera iz 3.c razrednoga odjela, pod mentorstvom učiteljice Jasne Kutrovac, osvojile su na ovome natječaju pohvale za svoj likovni izričaj. 

Svečana promocija održala se 3. prosinca 2019. g. u OŠ Grigora Viteza.  

Čestitamo im na njihovom uspjehu! Bravo!

 

Više...

ZAHVALA UČENICIMA I RODITELJIMA

Draga naša djeco,

s radošću smo vas danas dočekali u svojim učionicama jer smo, bez obzira na protekle događaje, sve vrijeme razmišljali o vama i s nestrpljenjem iščekivali vaš smijeh u školskim hodnicima. Želimo vam poručiti da ne budete zabrinuti zbog zaostataka u nastavnome gradivu! Vaši će se učitelji i učiteljice potruditi da vam razdoblje do kraja polugodišta prođe veselo, bez gomilanja nastavnih sadržaja i pisanih provjera znanja. Sve ćemo nadoknaditi planirano i postupno, u dogovoru s vama.

Dragi roditelji,

želimo vam ovim putem zahvaliti što ste nas podržavali u obrani dostojanstva svih zaposlenika koji čine školu – mjesto u kojem se naša djeca uče svojim prvim odgovornostima, u kojem se raduju, druže, tuguju, upoznaju prijatelje, ljubavi i pripremaju se za b...

Više...

Prva pomoć u Novom Vinodolskom

Prva pomoć je program koji provodimo u našoj školi s učenicima 7. razreda. Cilj je programa usvajanje osnovnih znanja i vještina postupaka pružanja prve pomoći, razvijanje svijesti o opasnim situacijama koje mogu dovesti do ozljeđivanja te usvajanje znanja o mjerama prevencije.  

Nakon odrađene obuke u našoj školi, učenici su znanja i vještine o pružanju pomoći usavršavali na naprednoj obuci u odmaralištu Crvenog križa Grada Zagreba u Novom Vinodolskom od 18.11. do 20.11.2019. godine u pratnji učitelja TZK-a Marija Boškovića. 

 

Više...

Fotografija i mladi

Učenici 8.a razrednoga odjela, polaznici Foto grupe, Tara Mandić, Ana Bruna Bratonja, Patrik Rac i Leon Cvitić sudjelovali su u projektu „Fotografija i mladi“ koji se svake godine održava u suradnji s Muzejom grada Zagreba i Centrom za kulturu i informacije Maksimir. Tema je ovogodišnjeg natjecanja bila „Moj kvart“, a u natjecanju je sudjelovalo 10 zagrebačkih škola. Nagrađena su tri najuspješnija rada, a treću je nagradu osvojio Leon Cvitić s fotografijom „Pogled kroz prozor“.  

Čestitamo svim sudionicima! 

Izložba fotografija naših vrijednih učenika može se razgledati u Muzeju grada Zagreba, Opatička 20 od 21.11. do 1.12.2019., a ulaz je besplatan.  

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Više...

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U ponedjeljak, 18. studenoga, u našoj smo školi dostojanstveno i s puno emocija obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

Toga je ponedjeljka obilježena 28. godišnjica stradanja u gradu Vukovaru i Škabrnji. Vukovar i Škabrnja su na pragu 21. stoljeća doživjeli nezapamćenu tragediju 

Učenici, učitelji i svi radnici naše škole prisjetili su se stanovnika i branitelja Vukovara i Škabrnje koji su 18. studenoga 1991. godine hrabro branili našu domovinu Hrvatsku. Branitelji Vukovara  i Škabrnje položili su svoje živote za vrednote slobode, istine, pravednosti i mira. 

 Radijskom emisijom Glas za mir učenici su odali počast svim žrtvama Domovinskoga rata. U emisiji su sudjelovali učenici 6. razreda Karlo Subašić, Enola KulićMravak i And...

Više...