OBAVIJEST O POČETKU DRUGOG OBRAZOVNOG RAZDOBLJA

Dragi učenici, poštovani roditelji,

obavještavamo vas da drugo polugodište u šk.g. 2018./2019. započinje u ponedjeljak 14. siječnja 2019. s NEPARNIM (A) TJEDNOM u 8:00 sati.

Veselimo se daljnjem učenju, druženju i zajedničkim uspjesima!

Više...

ZAMOLBA ZA RODITELJE

Poštovani,

ljubazno vas molimo da provjerite nedostaju li Vašoj djeci određeni odjevni predmeti ili obuća te iste potražite u odjelu za izgubljene stvari u školi.

S obzirom da je zaboravljenih i ostavljenih stvari puno, odlučili smo iste dostaviti potrebitoj djeci. Stoga vas molimo da po stvari dođete do 25. siječnja 2019., nakon toga napravit ćemo humanitarnu donaciju.

Hvala.

Više...

Prvašići izrađivali keksiće i medenjake

U četvrtak 13. prosinca učenici su prvih razreda u produženom boravku  sa svojom učiteljicom Sandrom Bašić radili medenjake i keksiće. Uz pomoć teta kuharica, koje su ispekle kolače, svi učenici su ih zajedno blagovali u vrijeme užine. Učenici su uživali u zajedničkoj aktivnosti te veselju nije bilo kraja.

Na fotografijama pogledajte djelić radosti.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Više...

Školski medni dan

Školski medni dan obilježen je 7. prosinca 2018. u osnovnim školama na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

Učenicima prvih razreda osnovnih škola podijeljeni su paketići s medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci za med volumena 370 mL, edukativnom slikovnicom i letkom.

Na obilježavanju ‘mednog dana’ u zagrebačkoj Osnovnoj školi Kajzerica, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić podsjetio je na nedavno predstavljenu nacionalnu staklenku, koja domaćim pčelarima pomaže u konkurenciji sa stranim medom na tržištu.

Ciljevi školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka su povećanje unosa meda u prehranu djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda, kao i educiranje u...

Više...

Večer matematike

U četvrtak 6. prosinca u našoj školi je, već tradicionalno, održana Večer matematike, kao i u mnogim školama diljem Hrvatske. Naša škola od samih početaka sudjeluje u ovoj vrijednoj manifestaciji pa smo tako ove godine zabilježili 5. večer matematike zaredom. Večer matematike namijenjena je popularizaciji matematike i znanosti i stoga je vrijedan događaj na kojemu su s jednakim žarom sudjelovali i učenici i njihovi roditelji i učitelji škole.Nešto smo novo naučili, skupljali smo žigove za svaki točno riješen zadatak i zajedno se zabavili. Tko kaže da matematika nije zabavna?

U galeriji pogledajte djelić Večeri matematike.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Više...

Malo drukčija lektira u 2.a

Ratko Zvrko: Grga Čvarak

„…čas je tu, čas je tamo, čas je u papirnati tuljac stao…“

Ovaj vrckavi, radoznali, svima dobro znani dječak Grga, ovog je puta pomogao našim drugašićima prepoznati dijelove pjesme, odabrati najdraže stihove te izraditi malo drugačiji lektirni izričaj.

Više...

Gost u učionicama

Danas je sve naše učenike posjetio poseban gost noseći prigodne darove i vesele priče. Učenici su ga rado primili u svojim učionicama, veselili se s njime i ponegdje zapjevali pjesmice, a odasvud se orilo veselje. 

Više...

Pohvale našim učenicima na Likovnom natječaju Velikani hrvatske prošlosti

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine, u prostorima OŠ Grigora Viteza održala se svečana promocija za Likovni natječaj „Velikani hrvatske prošlosti“.

Učenici su imali zadatak prikazati portret našeg istaknutog i povijesno značajnog znanstvenika, vizionara i umjetnika-  Ruđera Josipa Boškovića.

Za svoje jedinstvene izričaje u likovnim radovima u našoj školi pohvaljeni su:

  • učenica Marija Crnogorac, 1.a razred (učiteljica produženog boravka Sandra Bašić),
  • učenica Anamarija Ujević, 1.d razred (učiteljica Danijela Cerjan) te
  • učenik Vito Frangen, 2.a razred (učiteljica Gabrijela Zagoršćak Peroković).

Više...

Projekt Školjka dobrote

U srijedu 28. studenog 2018. g., u sklopu projekta Školjka dobrote – mala škola poduzetništva i volontiranja, u našoj školi održana je suradnja sa zajednicom Cenacolo iz Vrbovca. Cilj ove suradnje bio je edukativan, u želji da  naše učenike podučimo poduzetništvu, volontiranju i humanitarnom djelovanju.

Program predvođen kordinatoricama projekta održan je u tri dijela, a nazvali smo ga „Anđeo čuvar“. Cilj nam je bio potaknuti naše učenike da se u vlastitom odrastanju oslanjaju na svoje anđele čuvare, a to su njihovi roditelji, bake i djedovi, učitelji i prijatelji. Ukrasi koje smo izrađivali uglavnom su imali poveznicu s likom i lijepim porukama anđela kao što su ljubav, sreća, radost, mir, nada i sl.

Od 15:00 do 16:00 sati u veselom raspoloženju održane su ...

Više...

Posjet 1.d Gradskoj knjižnici

Učenici 1.d razreda u srijedu 21.11. 2108. posjetili su Gradsku knjižnicu Savski Gaj.

Knjižničarka Oleandra Cvjetičanin pripremila im je priču Pjegava Iva o kojoj je razgovarala s učenicima 1.d. Učenici su imali priliku vidjeti dječji odjel, odjel za odrasle i spremište. Najviše su se veselili kad su samostalno birali knjige i međusobno ih komentirali.

Veselimo se novom susretu s knjigom.

Razrednica Danijela Cerjan

Više...