Poziv učenicima

Povodom obilježavanja petoga rođendana naše škole, moći ćete se uključiti u literarni i likovni natječaj na temu Moja škola. Natječaji su otvoreni od 1. ožujka do 12. travnja 2019. godine.

literarni natječaj

PRAVILA NATJECANJA

1. Napiši priču ili pjesmu na temu Moja škola (osmisli neki kreativno-maštoviti naslov vezan uz školu).

2. Rad potpiši zaporkom (riječ, peteroznamenkasti broj s naznačenim razredom).

3. Svoj rad predaj učiteljici razredne nastave (1.-4. razred) te učiteljici hrvatskoga jezika (5.-8. razred).

4. Svaki razredni odjel na natječaj može dostaviti tri rada. (Organizirajte izbor u svome razrednome odjelu).

5. Članovi povjerenstva će odabrati po tri najuspješnija rada u dvije kategorije (1.-4. razred) i (5...

Više...

DRŽAVNI PRVACI IZ INFORMATIKE

ČESTITAMO našim učenicima, petašu Karlu Brčiću i sedmašici Lari Semeš koji su upravo na Državnom natjecanju iz informatike u Primoštenu postali DRŽAVNI PRVACI u svojim kategorijama.

Više...

Natjecanje iz tehničke kulture

Županijsko natjecanje iz tehničke kulture održano je 1. ožujka  u OŠ Jure Kaštelana. Na natjecanju su sudjelovali naši učenici: Mia Bagarić, Eugen Belašković, Max Miličević, Veronika Vanjak i Andrija Govorčinović. Na županijsku razinu natjecanja pozvan je i učenik Karlo Subašić koji zbog bolesti nije bio u mogućnosti sudjelovati.

Najbolji rezultat postigli su učenici Eugen Belašković  – 8. mjesto,  Veronika Vanjak – 4. mjesto i Mia Bagarić, koja se je, zauzevši 1. mjesto na županijskom natjecanju, plasirala na državnu razinu natjecanja.

Čestitamo našim učenicima na postignutim rezultatima kao i njihovoj mentorici Ines Delač te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

Našoj Miji, naravno, želimo i puno uspjeha na državnom natjecanju koje će s...

Više...

POZIVNICA: Večer hrvatskoga jezika

Dragi učenici, roditelji, prijatelji hrvatske riječi,pozivamo vas na VEČER HRVATSKOGA JEZIKA koja će se održati u četvrtak 14. ožujka 2019. od 17.00 do 18.30 u OŠ Kajzerica, a u sklopu Dana hrvatskoga jezika. Učenici RAZREDNE nastave imat će priliku zaigrati jezične igre u svojim učionicama koje su pripremile njihove učiteljice. Za učenike PREDMETNE nastave također smo pripremili tri učionice sa zanimljivim jezičnim igrama, a za učenike osmog razreda posebnu istraživačku sobu. Svrha je ovakve večeri podići razinu svijesti o važnosti i ljepoti hrvatskoga jezika, neformalno druženje i zabava uz jezične djelatnosti.Učiteljice razredne nastave i hrvatskoga jezika 

Više...

POZIVNICA: DAN ŠKOLSKOG SPORTA

Dana 20.ožujka 2019. godine u Areni Zagreb će se obilježiti Dan školskog sporta povodom 60 godina Školskog športskog saveza grada Zagreba. Uz mnoštvo aktivnosti koje provodi Hrvatski školski savez uz Zagrebački školski savez, toga dana glavna događanja su finala školskih prvenstva 2018/2019 u raznim sportovima za 7. i 8. razrede te srednje škole.

U sklopu Dana školskog sporta u Gradu Zagrebu sudjelovat će svi razredni odjeli u programu Univerzalne sportske škole sa svojim polaznicima u pokaznim vježbama u kojoj sudjeluje i naša škola.

Također će sudjelovati i polaznici programa Vikendom u sportske dvorane koji je pod Gradskim uredom za šport i kulturu grada Zagreba.

Naša ekipa košarkašica OŠ Kajzerica je u finalu i nastupaju od 18:40 sati te se nadamo pr...

Više...

AKCIJA: ZELENI KORAK


I ove godine priključili smo se akciji ZELENI KORAK.

O ove godine priključili smo se akciji ZELENI KORAK.

Zeleni korak – akcija je prikupljanja starog papira u hrvatskim osnovnim školama.

Akcija se provodi od 1.-31.03.2019.

Stari papir učenici mogu odlagati u kutije koje se nalaze u predvorju škole ili u kutije za papir koje se nalaze u učionicama.

Svaka tona prikupljenog papira spašava 17 stabala. Dosad je spašeno 37 500 stabala.

Rezultati prijašnjih godina:

Više o akciji možete pročitati na:

https://www.dm-drogeriemarkt.hr/hr_homepage/odnosi_s_javnoscu/objave_za_medije/1301950/poziv_zeleni_korak_2019.html

Više...

Škola za nas

Učenici 4. c odradili su razredni projekt Škola za nas. Cilj projekta bio je poticati učenike na aktivno i odgovorno  sudjelovanje u demokratskom upravljanju razredom, predlagati mjere za poboljšanje rada u razrednoj zajednici poštivajući važeće zakone i pravilnike vezane uz odgoj i obrazovanje djece u osnovnoj školi te učionicu  učiniti ugodnijom i zabavnijom.

A cijelu priču oko našeg projekta započeli su, ne biste vjerovali, Zdravoljupci.

Početkom školske godine na nastavu smo počeli nositi plišance. Učiteljici se to baš i nije svidjelo jer je pomalo ometalo nastavu. Na njezinu najavu da će zabraniti donošenje istih u školu iskazali smo svoje nezadovoljstvo i rekli da želimo drugačiju školu...

Više...

Stranice: 1 2

Mijenjajući sebe, mijenjamo svijet

Neke okolnosti u našem životu ne možemo promijeniti, koliko god to snažno željeli: rođeni smo u određenom mjestu, u određenoj obitelji te to utječe na naše izbore i odluke koje smo donosili tijekom života. To su okolnosti koje mi sami nismo birali i koje su nam “date”.

 Neke okolnosti u našem životu pak možemo mijenjati i svjesno odabrati, poput prijatelja s kojim ćemo provoditi vrijeme. Najviše možemo mijenjati sebe, svoje postupke i odnos prema drugima i onome što radimo. Tako mijenjajući sebe zapravo mijenjamo svijet oko sebe.

Ime rada: Silueta grada s korizmenom porukom don Bosca, Napravila: Korina Kolovrat, 7.a, uz pomoć učenica iz 7.a i 7.c

Budimo promjena koju želimo vidjeti u svijetu...

Više...

MALA AKADEMIJA FINANCIJA

Na mrežnoj stranici škole već ste mogli pročitati o velikom  uspjehu naših petaša na natječaju edukativnog projekta Mala akademija financija “Učim i štedim – znam da vrijedim”.
Članovi tima Kajza, koji su svojim sastavkom izborili prolaz u drugi krug natjecanja, u petak, 1. ožujka, odslušali su predavanje na temu Mala akademija finacija koje su održale docentice s Ekonomskog fakulteta Andrea Lučić i Dajana Barbić, ujedno autorice udžbenika o osobnim financijama od 5. do 8. razreda Novac i ja. 

U interaktivnom su predavanju učenici pokazali zavidno znanje o financijama, ali su puno toga i naučili. Edukacija je trajala dva školska sata, a završila je podjelom diploma te slatkom zakuskom.

Naš se tim sada nalazi pred velikim izazovom...

Više...

Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva u OŠ Kajzerica

22. veljače proglašen je Danom hrvatske glagoljice i glagoljaštva koji smo prigodno obilježili i u našoj školi.

Učenici su u petak 22.2. tijekom odmora u kreativnom kutku mogli izraditi svoj straničnik te se kroz igru memory upoznati s lijepim hrvatskim pismom.

Navečer, od 18.00 do 19.00 organizirana je Večer glagoljice na koju su pozvani svi učenici i roditelji te članovi mjesne zajednice. Ove godine, ovakvu smo večer organizirali prvi puta, a s obzirom na odaziv djece i roditelja, sigurno će ih biti još. Na večernjoj radionici mogle su se izrađivati platnene torbe, nakit, straničnici i slike s motivima glagoljskih slova. Kako nam je bilo i kakvi su bili dojmovi možete pogledati u galeriji fotografija.

Hvala svima koji su došli i vidimo se uskoro!

vo...

Više...